Haapa Sound

Audio Pleasures

Musiikin masterointi

Haapa Sound masterointistudio sijaitsee Helsingin Roihupellossa. Korkealuokkaisilla työkaluilla, masterointiin suunnitellussa kuuntelutilassa äänityksistä erottuvat pienetkin yksityiskohdat, joita voidaan vielä hienosäätää. Masteroinnissa tarkistetaan kappaleiden sointia, tasataan voimakkuudet, asetetaan kappaleiden välit ja loppuhäivytykset, lisätään äänitteen metatiedot ja kootaan tiedostot eri julkaisuformaatteja (digi/äänikirja/CD/vinyyli/kasetti) varten.

Kerro tilausta tehdessäsi:

  • missä formaat(e)issa äänite aiotaan julkaista
  • artistin/tekijän nimi
  • lista kappaleiden nimistä ja järjestyksestä
  • tarvittaessa albumin/EP:n nimi, levykoodi ja ISRC-koodit. 
  • mahdolliset erityistoiveet ja referenssibiisit. 

Masteroitavat tiedostot tulee olla häviöttömässä muodossa (wav / aiff / flac) ja niiden bittisyvyys (bit depth) ja näytteenottotaajuus (sample rate) mieluiten samat kuin miksatessakin. Yleensä kappale masteroidaan yhdestä stereoraidasta, mutta halutessasi voit lähettää esim. vokaaliraidan erikseen. Älä käytä master-kanavalla limitteriä raitoja viedessä. Tarkista myös, ettei tiedosto klippaa, eli äänenvoimakkuus pysyy korkeimmillaankin (true peak) muutaman dB:n nollan alapuolella. Muut master-kanavan efektit voi jättää päälle, etenkin jos ne ovat olennaisia kokonaisuuden kannalta, mutta vältä voimakasta kompressointia.

Tiedostot voi lähettää esim. WeTransferin kautta. Merkitse vastaanottanottajaksi info@haapasound.com.

Masterit toimitetaan tilaajalle wav-muodossa ja/tai DDP-levykuvana 1-3 viikon kuluessa. Tarvittaessa masterit voidaan lähettää myös suoraan CD-painoon tai vinyylikaivertajalle. 

Facebook Haapa Sound Spotify Haapa Sound Phone Haapa Sound Email Haapa Sound